-->

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.
التربية في الخيار

والتعامل مع الخيار الصوب أثناء الشتل حتى الوصول للنهايه .

بعد ٤ يوم من الشتل بالارض نبدأ تنزيل خيط من سلك حامل المحصول للشتله ونعمل ليها غرس بالارض بجوار الشتله 

بعد كده ٤ أيام أخرى يتم تسوية الارض حول الشتله الي بنسميها تبحبش حول الشتله ...
بعد كده الشتله تبدا بالصعود بعد ارتفاع ٢٠ سم نبدأ لف الخيط على الشتله من تحت كل ورقه بتكون مثل الدائره شمال يمين حتى رأس الشجره
وتكرر العمليه كل ٤٨ ساعه حتى الوصول لكل ما المحصول...
وأثناء ارتفاع الخيار لمستوى ٨٠ سم تمتلئ بالافرع الجانبيه
كز معي هنا
كل ورقه هيطلع معها فرع .
ركز شويه 
اول ثلاث ورقات من اسفل تقصف الفرع نهائي .

بعد الورقه الثالثه هنعمل قصف للقمه الناميه من الفرع حسب تخلي في الفرع ورقه او اثنين وتشيل الرأس للقمه الناميه .
بعد ٢٥ ل ٢٨ يوم هنجمع
ركز تاني معي 
بعد ثالث جمعه تشيل كل الورق الي شيلنا منها الأفرع من تحت بحيث نعمل تهويه سفلى للنبات 
ومنع صعود الحشرات للنبات  
وبعد القصف ترش فطري نحاسي على مكان التقليم فقط .وركز معي على كلمة التقليم فقط...
رش الفطري عشان لا يصاب النبات بالعفن.
نرجع للصعود تاني 
اول ما يصل الخيار حامل المحصول نتركه اسبوع ونرميه من فوق السلك ليبدأ عملية النزول كما صعد 
مدة الجمع بتكون من ٦٠ إلى ٧٠ يوم كل يوم ويوم ..
بعد ٥٠ يوم ممكن تزود عملية التقليم لتصل إلى ٨٠ سم ارتفاع تنظيف كامل ونرجع ترش فطري نحاسي.

أفضل شي نعمل بحبشه حول الشتله بمساحة ١٥ سم يمين ويسار لتهوية التربه كل ٢٠ يوم من الزراعه 
دي الحلقه الي قبل الاخيره .
كيفيه التعامل داخل الصوبه .
الصوبه ال٢٠٠٠ متر تحتاج عامل للقيام بالعمل بها 
باستثناء الجمع 
يحتاج اضافة عامل او اثنان 
 مع تحياتي 
مهندس /صلاح حسب الله 

مزارع خير الريف المصري مهندس صلاح حسب الله
كاتب المقالة
لحم الأرنب من اجود اللحوم وبارك للاحتوائه علي نسبه اعلي من الدواجن في الروتين واثقه اقل في الدهون

جديد قسم : الزراعة

إرسال تعليق